Plaggene alle menn bør eie

Man kan si mye positivt om den gjennomsnittlige norske mann, men motesans er ikke en av dem. La oss være helt ærlig. Den vanlige mann i gata bryr seg generelt ikke så mye om klær og mote, og bryr de seg om det er det få som vet hva de holder på med. Ikke misforstå, det er mange norske menn som er flinke til å kle seg og mange er opptatt av mote, men de fleste av oss har ikke peiling på hva som er inn eller ut. Hvilken farge som er erklært som inn-farge på våren og ut-farge 5 uker senere, er for oss like interessant som hvem vant VM i brodering i Ungarn 1978. Har vi et par jeans, noen t-skjorter og en mørk dress er vi safe, men la oss også være klar på en ting. Om man spør oss i enerom, etter et par pils, og Norge nettopp har knust Sverige i fotball, vel, da vil de fleste av oss innrømme at vi gjerne skulle visst litt mer om klær og stil. Vi skal ta for oss en del basisplagg som alle menn bør ha i garderoben.

Dress

Ingen mann er komplett uten en pen dress. Det flotte med dress er at man kan bruke den til alle anledninger. Dress går til alt.

Holde deg til en marineblå farge. Den passer til både dag- og aftensbruk, og vil være din trofaste følgesvenn i alt fra jobbintervjuer til fest og begravelser. Fargen gjør det dessuten lett å kombinere med skjorter og slips i alle farger. På den måten kan du ha et nytt antrekk hver dag om du ønsker. Er det et plagg enhver mann bør legge litt ekstra penger i så er det nettopp en god dress. Ønsker du full uttelling av dressen anbefaler vi at du går for en moderne, enkeltspent, smal variant, gjerne med to knapper. Velger du denne typen kan jakken brukes til et par pene jeans, og i vintersesongen passer jakken også fint med en kashmir V-genser.

Hvit dressskjorte

En hvit skjorte bør finnes i ethvert klesskap, av tre årsaker. Alle kler den, den er klassisk og den passer til alt. Ja alt! Både dress og jeans tar seg godt ut med en pen hvit skjorte. Ta turen til en ordentlig herrebutikk så er du sikret riktig passform. Når du først har funnet en type du liker, kjøp 3 stk. Du vil fort skjønne hvorfor dette er en klassisk favoritt blant menn flest. Sørg for at i alle fall en av skjortene har dobbel rem, så man kan pynte med mansjettknapper når anledningen byr seg.

Jeans

Selvsagt er jeans et av plaggene alle menn må ha. Trolig har du allerede jeans i skapet, kanskje flere, men har du funnet den rette? Jeans er litt som den marineblå dressen. De går til nesten alt, det er hvis man har rett type jeans. I likhet med den hvite skjorten bør du kjøpe 3 par jeans. 1 for daglig bruk, 1 for casual fest og fotballtur med gutta, og en litt mer rampete, gjerne litt godt slitt med hull på de rette plassene. Det perfekte paret for konserter, festivaler etc.

Blazer

Siden du nå allerede har en marineblå dress i skapet, kan du gjerne gå for en grå blazer. Fargen er maskulin, og den passer både til nøytrale, sterke og lyse farger. Blazer passer både på jobb og fest, den passer fint til både jeans, hvit skjorte og V-genser.

Kashmirgenser

En sikker vinner i de fleste anledninger. Har man bare råd til en genser bør man gå for en nøytral farge, gjerne dyp blå eller grå. Har man mulighet til å kjøpe 2-3 kan man være litt tøffere i fargevalget.

T-skjorter

Sørg for at skapet inneholder 3-4 ordentlige t-skjorter. Med ordentlig mener vi enkle, nøytrale farger uten bilde av favorittbandet ditt fra ungdomstiden.


Privacy Policy