Slik får du sunt og glansfullt hår

Alle jenter drømmer om skinnende, blankt hår. At håret ens er glansfullt, er et tegn på at håret er sunt og velstelt. Dessverre er det ikke alle som har like sunt hår, men det går heldigvis an å jukse litt. Her er tipsene til hvordan du får håret til å se sunt og glansfullt ut.

Glansens fiender

Jenter fleste liker å endre på håret. Nye frisyre eller en ny spenstig farge med noen striper er en flott måte å lyse opp en kjedelig hverdag på. Problemet er bare at farging og varmebehandling stjeler glansen fra håret vårt og får det til å se trist og livløst ut. Men det finnes råd for hvordan du kan forbedre glansen i håret ditt. Et glansfullt hår er et rent hår. Start derfor med å kjøpe shampo og balsam spesielt beregnet for å gi ekstra glans til håret. Pass på at du kjøper shampo og balsam tilpasset din hårtype. Ingredienser du bør se etter er olivenolje, jojobaolje og risprotein. Det er også å anbefale at man investerer i en rensesjampo som du bruker én gang i uken for å fjerne alle rester av ulike stylingprodukter man bruker. Pass på at du kjøper en mild variant, en del renseshampoer på markedet kan stjele mye av fuktigheten i håret og i tillegg slite på hårfargen om du farger håret. Bruk alltid balsam etter hårvask og skyll godt. Balsamens viktigste funksjon er at den lukker de ytterste lagene av hårstrået og gjør at håret ser blankere ut. Det er ikke nødvendig for alle, men en fuktighetsgivende hårkur ukentlig gir ekstra pleie til håret.

Les bruksanvisning

Før du bruker nye produkter er det viktig at du leser anvisningen på pakken. En rekke produkter har ulike anbefalinger for optimalt resultat. På generelt grunnlag anbefales det at man tørker håret med en rent håndkle før man påfører en glansgivende krem eller serum i håret. Kremer er lettere og inneholder mindre silikoner, derfor passer de best for medium til fint hår. Har man tykt og brusete hår bør man bruke en tykkere serum. Fordel produktet jevnt i hele håret, først og fremst i lengdene av håret. Du trenger ikke bruke mer produkt enn størrelsen av en tikrone mynt. Et tips fra frisørene er å blande produktet med et annet stylingprodukt, slik at du enklere fordeler produktene uten å bruke for mye og man sparer både tid og penger.

Det beste for håret er å lufttørke, på denne måten får håret tid til å ta til seg den fuktighet det trenger. Har man det travelt og må bruke føner, er det viktig at man gjør det riktig om man ønsker glans. Start ved røttene, og hold hårføneren slik at munnstykket peker nedover langs hårstråene, og ikke i motsatt retning. Avslutt alltid med kaldluft fra føneren, dette forsegler hårskjellene og gjør håret ekstra blankt. Etter endt føning, spray lett over endene på håret med en shine spray. Pass på at du ikke sprayer for mye og at du ikke sprayer for nær røttene. Om du trenger mer glans utover dagen kan du ha litt spray i håndflatene dine og stryke dem lett over håret. Vær nøye med å ikke bruke for mye, for mye spray vil fungere mot sin hensikt og håret blir seende fett og tungt ut.

Pass på håret

Et tørt og slitt hår vil aldri se blankt og skinnende ut. Det er derfor viktig å pleie håret godt. Stuss tuppene jevnlig, vær forsiktig med bruk av rettetang og hårføner, og gi håret nok fuktighet. Mange jenter er ikke oppmerksom på det, men pent og sunt hår starter med hårbørsten. Bytt ut den gamle plastbørsten med en laget av naturhår. Disse børstene vil spre de naturlige oljene i håret ditt i lengdene, og gjøre håret naturlig glansfullt. Invester noen ekstra kroner i en god børste og mye av jobben er gjort.


Privacy Policy