Sminketabbene som fremhever urenheter og rynker

Foundation, en dames beste venn. Foundation er et fantastisk produkt for å skape en illusjon av en jevnere, renere og penere hud. Bruker man en foundation med farge gir den også en ekstra glød og friskhet i huden. Derimot kan bruk av foundation ha stikk motsatt effekt om man bruker den feil. Damer flest drømmer om å finne den perfekte foundation som skjuler både urenheter, rødhet, pigmentflekker, porer, rynker, og arr. Den riktige foundation til nettopp din hud er ikke alltid like enkel å finne. Ofte vil man ikke oppdage at foundation og sminken man har kjøpt er feil for huden før man ha brukt dem i flere dager. Det er jo ikke sånn at vi bare kan spørre mannen i vårt liv om hjelp heller, er vi heldige kaster han et kjapt blikk opp fra TVen og sier “Ja, du ser flott ut kjære” uansett om vi har malt hele ansiktet grønt eller håret rosa. Så hva skal du gjøre? En god foundation er som vi alle vet ikke billig, og ingen av oss ønsker å bruke en masse penger på et produkt vi ikke kan bruke. Det er penger vi heller kan bruke på en fin veske eller et kult belte.

Hudanalyse

Hormoner og kosthold har mye å si for hvordan huden vår ser ut. Foundation som passer bestevenninnen kan være helt feil på deg. Huden deres ser kanskje lik ut, og dere kan bruke en rekke lignende sminkeprodukter. Det betyr ikke at dere kan bruke sammen foundation. Det beste du kan gjøre er å oppsøke en profesjonell sminkør eller hudlege. De vil kunne hjelpe deg med en analyse av huden din og fortelle deg nøyaktig hvilke produkter du trenger, og ikke minst hvilke du bør holde deg langt unna.

Skjul ikke fremhev

En god foundation skal skjule våre små imperfections, ikke fremheve dem. Hvor mange ganger ser du ikke damer som grunnet feil farge på foundation ender opp med å fremheve feil i stede for å skjule dem? Riktig farge på foundation er viktig, men ennå viktigere enn farge, er riktig påføring. Alt for mange legger foundation på i tykke lag i håp om at den skal fylle inn i alle små sprekker og rynker. Det er ikke slik en foundation fungerer. En god foundation som er riktig påført vil hjelpe med å jevne ut ujevnheter i huden. Den dekker ikke over kviser og rynker på størrelse med Grand Canyon. Er man plaget med kviser og arr må man påføre en concealer før man legger et tynt lag foundation. Husk at man alltid må blande foundation godt inn mot nakke og hårfeste.

En annen feil mange gjør når de sminker seg er å bruke en alt for tørr foundation. Om foundation ikke tilfører huden nok fuktighet, vil den tørke ut på overflaten og man framhever rynkene i stede for å skjule dem. Bruk heller produkter som gir masse fukt, og gjerne med litt olje i dersom du ikke har en naturlig fet hudtype. Noe annet som skaper en illusjon av en eldre hud, er om du bruker altfor mørk farge på foundation. Bruk heller litt solpudder for å få en gyllen glød i huden.

Sjekk sminken

Sørg alltid for å ha med deg et lite ekstra sett med sminke når du forlater hjemmet. Sminken vil trenge pleie gjennom dagen om du ønsker en frisk glød i huden hele dagen. Ingenting er verre enn å komme hjem og innse at sminken du la tidligere på dagen nå ser ut som den ble lagt sist uke.


Privacy Policy