Hårtabbene som får deg til å se eldre ut

Det er ikke mange garantier her i livet, men at vi blir eldre for hver dag som går er dessverre en av dem. Det er en endeløs tilgang på produkter og tjenester som lover at de skal hjelpe oss beholde utseende og piff når vi blir eldre. Enkelte ting kan nok hjelpe, men i bunn og grunn kommer man langt med sunn fornuft. En av de enkleste måtene å se yngre ut på er frisyren.

Den rette frisyren kan ta fjerne flere år av ansiktet enn noen vidunderkrem kan. Vi skal ta for oss en del tips og råd for hårstell, som vil hjelpe deg holde håret sunt og vakkert, samt hvilke tabber man bør unngå.

Ta vare på håret.

Hva du spiser, bruker av produkter og hvordan du beskytter håret kan gi deg et ungt utseende, eller et eldre utseende. Et tørt og slitt hår vil alltid få en til å se eldre ut enn man er. Det er derfor viktig å pleie håret godt. Stuss tuppene jevnlig, vær forsiktig med bruk av rettetang og hårføner, og gi håret nok fuktighet. Tilfør håret gode pleiestoffer ved å bruke en god sjampo, kur og balsam. Gode håroljer er også essensielt. Trenden med å vaske håret sjelden for å skåne håret fungerer dårlig for dem med langt hår, for langt hår trenger ekstra tilførsel av pleiestoffer. Hodebunnen vil naturlig supplere pleiestoffene ut i håret, men har du langt hår får tuppene ingen tilførsel fra hodebunn og da trenger man ekstra hjelp fra gode produkter. Kast rettetanga, skru ned varmen på hårføneren og bruk alltid produkter med UV-beskyttelse. Gre deg skånsomt og aldri når håret er vått. Invester i en god naturlig børste. Det vil hjelpe på med hårets naturlige fuktighetspredning. Bruk strikk uten metall eller harde deler og unngå hårspenner. Dette er ting som alle sliter ut håret raskere.

Velg riktig frisyre

En hårklipp som ikke passer til ansiktet kan fort legge på mange år på utseende. Snakk med frisøren din og ikke vær redd for å prøve noe nytt. Har du beholdt den samme frisyren i mange år og redd for å gjøre noe feil? Knips et par bilder på mobilen din og last ned en frisyre app. Du leste riktig, en frisyre app. Apper som startet opp som en morsom greie for å endre hår og briller, kan også brukes for å finne rett frisyre. Velg en app som beregnet på nettopp dette. “My new hairdo” er en flott app som lar deg prøve ut endeløst med frisyrer.
Dersom du har et langt ansikt, kan langt hår gi deg et enda lengre ansikt. Dette kan fungere bra i yngre dager, men etter at man har passert 40 kan det være lurt å vurdere en kortere og mer markant frisyre. Håret kan fremstå som tungt og kan i noen tilfeller gi en effekt av et eldre utseende. Man ser yngre og friskere ut med mer tekstur i et langt hår, som striper eller gradert klipp, og ved å heve tyngdepunktet i frisyren.

En kortere klipp gir en yngre og mer leken fremtoning. Før du klipper deg, er det viktig at du snakker med frisøren om hva som passer til ditt ansikt. Har du et veldig rundt ansikt, skal du være forsiktig med å velge en klipp som er for kort og gjør ansiktet ditt rundere. Du vil fremstå yngre ved å klippe en kortere frisyre som aksentuerer benstrukturen i ansiktet, kinnben og kjevelinje. Å klippe luggen kan freshe opp sveisen, enten du har langt eller kort hår. En lugg kan enten klippes skrå eller tvers over, et enkelt grep som kan ta år av ansiktet.


Privacy Policy