Huskeliste til nordlyssafari

Bilderesultat for nordlyset
Nordlyset har fascinert oss mennesker gjennom mange tusen år og de siste 10 årene har interessen virkelig fått en stor oppsving med nordlysturisme i vår nordlige landsdel. Det er ikke bare i Nord-Norge hvor lysshowet er å se, men det er en av de stedene i verden med størst sannsynlighet for å se det spektakulærer showet. Mange reiser helt opp til Finnmark i jakten på Nordlyset, men det er faktisk ikke nødvendig å reise så langt.

Nordlyset strekker seg hele veien ned til Trøndelag og så snart du passerer polarsirkelen og ankommer steder som Fauske og Bodø, er det gode muligheter for å se lyset danse over nattehimmelen. Desto lengre nord man kommer, desto større er sjansene for å se lyset, men husk at det er ingen garanti. Nordlyset er et naturlig fenomen og man kan ikke gjøre annet enn å vente og håpe at det dukker opp.

Skal man ut på nordlyssafari, må man være forberedt på lange perioder med venting og det kan være lurt å legge en plan som gjør at du får en flott opplevelse selv om lyset ikke skulle dukke opp. Nord-Norge kan by på en rekke flotte naturopplevelser og både i Bodø, Lofoten, Tromsø og Finnmark finner du en rekke museer og historiske bygninger som bør stå på “to do”-listen din før du reiser. Når tiden kommer for å dra ut på safari er det viktig at du har pakket riktig og at du har tenkt nøye gjennom hva du må ha med deg. Våre turoperatører er alle erfarne friluftsmennesker som tar din sikkerhet på alvor, men det er fortsatt enkelte ting du selv må passe på.

1: Varmt tøy

Om du er med ut på en av våre organiserte turer vil vi sørge for at du får både varmekjeledress, sko, hansker og luer som er tilpasset værforholdene her oppe. Du må selv sørge for at du har med langt ullundertøy, ullsokker og en tynn lue som kan passe under skinnluen som vi stiller med. Du gjør også lurt i å ha med deg ekstra ullsokker og et sett med mindre hansker om du ønsker å kunne styre mobiltelefon og kamera uten å fryse ihjel.

2: Mobiltelefon og powerbank

Mobiltelefonen er alltid god å ha med på safari ettersom den kan brukes som kamera, men den kan også tilby en verden av underholdning mens du sitter ute i gammen og venter på at showet skal starte. Med en fulladet mobil kan du slå ihjel tiden med å lese en bok, sjekke nyheter, dele opplevelsen med venner og kjente på sosiale medier, eller spille på nettcasino, som vi vet mange av våre gjester setter stor pris på. Mens du venter kan du jo kose deg med flotte spilleautomater som Wild North og Nordic Lights. De kan selvsagt ikke måle seg med naturens eget show, men de er flott underholdning mens du sitter i en snøskavl og venter på nordlyset.

Husk også en god powerbank. Mobiltelefonen din fungerer ypperlig når du sitter inne på kafeen og nyter en fratte latte mens kong vinter herjer utenfor, men utendørs i 30 minusgrader har den lite å stille opp med. Batteriet vil kunne tappes raskt og en ekstra powerbank kan sørge for at du verken går glipp av store gevinster eller bilder av det mektige nordlyset.

3: Gi beskjed hvor du går

Det er selvsagt ikke nødvendig å bli med ut på en organisert safari. Om du ønsker litt mer privatliv og du er erfaren med ferdsel i fjellet, er det ikke noe i veien for at du legger ut på tur selv. Husk dog å alltid gi beskjed i resepsjonen hvor du har planer om å gå og hold deg nært en av de oppmerkede løypene. På den måten er du langt tryggere, og skulle uhellet være ute kan vi sikre at vårt mannskap finner deg raskt. Husk at skal du ut på egenhånd, må du stå for alt av klær og utstyr selv.


Privacy Policy